lieve vrouwe bedstro

lieve vrouwe bedstro

KLIK op een foto om hem groter te bekijken.

KLIK op een foto om hem groter te bekijken.

zaterdag 3 september 2016

Sambal met pepers uit eigen tuin

Ik heb een leuke oogst rode pepers en tomaatjes!
lekker dus even een paar potjes sambal maken...

Ingrediënten:
  1. 500 gram pepers
  2. 2 tomaten
  3. ketjap
  4. 3 tenen knoflook
  5. 2 uien
  6. sap van 1 citroen
  7. lege schone potjes
Aan het werk:
  1. Maak de pepers schoon, haal de zaden eruit en hak ze grof. (draag handschoenen!)
  2. Snij de uien en tomaten in stukken en pers de knoflook.
  3. Doe alles in de keukenmachine en maal dit tot een redelijk fijne massa.
  4. Verwarm een beetje olie in een pan en doe je mengsel hierin.
  5. Citroensap en een flinke scheut ketjap toevoegen.
  6. Laat de sambal zo ongeveer een half uur pruttelen.
  7. Breng een pan met water aan de kook.
  8. Pak de potjes waarin je de sambal wilt doen. Laat deze even in het kokende water liggen.
  9. Haal ze eruit en vul de potjes vervolgens met de sambal.
  10. Zet ze omgekeerd (op de deksel dus) om af te koelen.
  11. Bewaar de sambal in de koelkast. 
  12. Tip: wanneer je de sambal in potjes doet zorg er dan voor dat er altijd een laagje olie overheen gaat hierdoor kan er minder zuurstof bij je sambal zodat de sambal veel langer houdbaar blijft.




Geen opmerkingen: