lente

lente

KLIK op een foto om hem groter te bekijken.

KLIK op een foto om hem groter te bekijken.

zaterdag 17 september 2016

appels appels appels

Afgelopen herfst hebben we de appelboom eens goed gesnoeid en dit jaar zijn we beloond met heel veel appels!
Helaas zijn ze heel zuur...
In de appeltaart zijn ze wel lekker...maar na 2 appeltaarten waren er nog heel veel over!
En ik kan niet aan de gang blijven met appeltaart...
Ik heb vandaag dus maar eens appelmoes gemaakt; zonder suiker natuurlijk want dat wil ik zoveel mogelijk vermijden.
Het is verbazend simpel.

Wat heb je nodig:
  • 1 kg appels
  • 1 tl kaneel
  • water
  • te zuur? voeg dan wat Stevia toe i.p.v. suiker
Bereiden:
Schil de appels, snij in parten en verwijder het klokhuis.
Doe de appels in een pan, voeg een bodempje water toe en een flinke theelepel kaneel.
Breng het water aan de kook en laat de appels tot moes koken.
Laat even afkoelen en gebruik de staafmixer om een gladde moes te maken.
Wil je liever een appel compote, dat kan natuurlijk ook. Je hoeft dan geen staafmixer te gebruiken, je appelmoes is gelijk klaar voor gebruik.
(eventueel wat Stevia toevoegen voor meer zoet)

Om de appelmoes te bewaren heb je een (aantal) glazen pot(ten) nodig. Zorg dat de pot goed schoon is, en helemaal droog. Schep de lauwwarme appelmoes in de pot, draai het deksel stevig op de pot en zet de pot op zijn kop weg. De appelmoes is zo zeker een aantal weken houdbaar!
Natuurlijk kun je de appelmoes ook heel goed invriezen!

heel veel appels!



Geen opmerkingen: